Hvornår skal mit barn have en telefon?

Det er ikke som da vi andre var unge eller børn. I dag har de fleste en mobiltelefon med sig i frikvarteret eller med hjem til legekammeraterne. Men hvor går grænsen? Med I Pads, computere og andet, da kan det være svært at skelne mellem de forskellige. Er der forskel på at have en mobil med sim-kort og et uden, som barnet blot kan spille på? Du kan læse med herunder og blive klogere på nogle af de overvejelser du skal gøre dig omkring dit barns første mobiltelefon.

 

Mobil som fællesskab

Du kender det fra dig selv og da du selv var ung. Det vigtigste som barn er at høre til og føle sig som en del af fællesskabet. Det samme gælder for dit barn og vi må erkende at tiden i dag er en anden. En stor del af barnets sociale netværk ligger som sms-korrespondance. Hvis barnet ikke har muligheden for at skrive med sine kammerater, trods de kan skrives indbyrdes, så kan barnet blive sat udenfor. Derfor er det vigtigt, at I i forældregruppen bliver enige om at give børnene mobiltelefonerne omkring samme tid. På den måde er der ikke et eller flere børn som holdes udenfor det mobile fællesskab.

Mobil til forældrekontakt

Mobilen er ikke blot til for at dit barn holder sig social. Det kan også være en nødvendighed for at få hverdagen til at køre rundt familien imellem. Det kan være at dit barn er blevet så stort, at det selv skal gå i skole, komme hjem fra skole og gøre sig klar til fritidsaktiviteter mv. Det kan derfor være en tryghed for dig som forælder, at du ved, hvornår dit barn er hjemme og om det er kommet trygt frem. Det kræver at barnet får en mobil med sim-kort. Find derfor det billigste mobilabonnement hvor du får alt hvad du skal bruge, men også hvor du blot får det som er nødvendigt for dit barn. Du kan derfor sidestille dit barns selvstændighed med, hvornår det skal have en mobiltelefon.

Kommunikation på skrift

I led med at dit barn skal have en mobiltelefon, er det meget vigtigt at du gør dit barn opmærksom på, hvordan kommunikation på skrift foregår. Ord på skrift kan i mange tilfælde opfattes mere direkte eller kontante. Dit barn skal derfor være moden nok til at kunne forstå, hvordan vennerne kan tolke deres beskeder. Det er evnen til at mentalisere der er på brættet her. Er barnet ikke gammel nok til at kunne sætte sig i andres sted og forstå hvordan man begår sig på skrift, så er det for tidligt at få en mobiltelefon.

 

 

 
Bhk Web Seers