BLIV MEDEJER

MySearch er en græsrodsbevægelse, som forsøger at flytte danskerne internetadfærd i en ny retning. I modsætnings til traditionel græsrodsarbejde, som er non-profit er MySearch baseret på crowdfunding og low-profit, idet at MySearch-brugerne får en stor del af overskuddet tilbage.

Vil du læse om MySearch og hvad du får ud at blive bruger, så læs mere her.

På denne side beskrives crowd-fundingen, hvor du med kan få medejerskab i MySearch.

MySearch er baseret på en stærk samarbejdsånd og derfor er crowdfunding et naturligt valg. Ikke så meget for at finansiere, men for at få nogle stærke ambassadører.

Det får du af information
Som medejer vil der når du logger ind komme et nyt menupunkt til syne. Under menupunktet For medejere kan du via regelmæssige opdateringer følge udviklingen i både brugere, besøg, indtægter, nye udviklingstiltag, udbetalinger til medejere, økonomiske forhold og andre relevante områder. Det er også her du og de andre medejere kan give jeres mening til kende, komme med ideer, kritik og debatere muligheder.

Medejere får besked via mail når der er ny info på sitet. Så du behøver ikke logge ind, for at se om der er kommet ny information. 

 

 

Det skal du betale for at blive medejer
Medejerskabet er baseret på crowdfunding. Det betyder, at mange anpartsholdere er med til at finansiere den svære opstart. I modsætning til traditionel aktieinvestering, så er du med helt fra starten. Der er jo ingen garanti for succes, men til gengæld er potentialet kolossalt. Det betyder at én anpart kan give et flerfoldigt afkast hvert år.

Du kan vælge:
1 anpart a´    500 kr. - Denne giver 0,1 promille i medejerskab
1 anpart a´ 1.000 kr. - Denne giver 0,25 promille i medejerskab
1 anpart a´ 5.000 kr. - Denne giver 1,5 promille i medejerskab

Imodsætning til traditionel crowdfunding, så får du ikke kun investeringen tilbage med gode renter, men her får du en anpart, som fremadrettet kan give dig et afkast.

De penge som indbetales af medejere øremærkes og indgår ikke i den normale omsætning. Pengene øremærkes til fremtidig udvikling og derfor skal du ikke forvente at få andel i de penge som kommer ind via crowd-funding. 

Det får du udbetalt
Medejerne skal på nuværende tidspunkt forvente, at deres investering er flerårig. Du skal ikke forvente at du ser tilbagebetalinger i nær fremtid. Når det er sagt, så trækkes der ikke penge ud af MySearch uden at medejerne får deres andel.

Det forventer vi af dig
Spred budskabet til alle du kender. Vi samler på originaler, influencers, meningsdannere, trendsettere, innovatører, kendisser, på spøgefugle, på hardcore forretningsengle, på iværksættere og sidst, men ikke mindst også på Hr. og Fru. Danmark. Vi samler på engagement og ildsjæle, uanset hvem du er. Vi har ikke behov for en stor tavs investor. Vi har brug for mange mindre investorer, som har hjertet med. Vi har brug for dig, som elsker at få opdatering om din hobbyinvestering og se at du er med i noget større - at se noget gro, som DU har været med til at så. Der er ikke nogle aktivitetskrav, men spred ordet til alle du kender. 

Det med småt
MySearch er i opbygningsfasen en del af BureauBureau ivs i Erhvervsregi. MySearch flyttes når det giver mening over på eget CVR-nr. Medejerskabet er rent kontraktuelt og registreres ikke i offentlige registre. Økonomien bogføres på isolerede bankkonti og der kan forevises regnskab til alle i medejerkredsen på forlangende. Medejerskaber er rent økonomisk og er ikke derfor ikke styret som et traditionelt aktieselskab, hvor man kan gennemtrumfe beslutninger, hvis man har 51% af stemmerne. Der lyttes naturligvis til alle medejere og deres input, men til syvende og sidste er det ejerne i de offentlige registre, som træffer beslutningerne. 

Samlet set er crowdfundingen således lavet:
2000 andele af   500 kr. - Disse giver 0,1 promille af ejerskabet
500   andele af 1.000 kr. - Disse giver 0,25 promille af ejerskabet. 
100  andele af 5.000 kr. - Disse giver 1,5 promille af ejerskabet

Din sikkerhed
Straks efter du har betalt modtager du et købsbevis, hvor alle kontraktuelle detaljer er beskrevet. I korte træk er det meget en gentagelse af indholdet på denne side og så detaljer om dit specifikke medejerskab og indskud. Du har 2 dage til at læse kontrakten igennem. Efter de 2 dage er kontrakten bindende. Skulle du få kolde fødder, så kan du får tilbagebetalt dit indskud inden fristen på de 2 dage.

I og med at medejerskabet ikke omfatter indflydelse, men kun medejerskab af overskud, så har du naturligvis behov for sikkerhed. Sikkerhed for at MySearch ikke blot trækker stikket og løber med overskuddet eller køber medejere ud når successen sætter ind. MySearch kan ikke købe dig ud. Dit medejerskab er uden tilbagekøbsklausuler. Det kan ikke trækkes penge ud af MySearch uden at medejerne får deres andel.

Du kan altid sælge din andel til anden. Det kræver blot at MySearch får besked.

Investering
Når man vælger at investere i en virksomhed, så er det altid idéen eller folkene bag man investerer i. Her følger et interview med Søren Rokkjer, Idemanden bag MySearch.

Hvordan kom du på ideen?
"Jeg har i mange år haft min egen html-side med quicklins til de websites jeg bruger mest. Disse quicklinks er hjørnestenen i MySearch. Jeg blev samtidig meget fascineret af StumbleUpon og den evne til at inspirere brugerne med spændende website inden for bestemte kategorier. Netop kategorisering er også et nøglepunkt for MySearch. Kategorisering er nemlig første skidt i retning af struktureret opskrivning. Alle over 35 år kan huske Jubii.dk som magtfaktor i danskernes internetadfærd. ALLE havde Jubii.dk som startside. De tabte jo som bekendt kampen til Google og dotcom-krisen. Men det betyder ikke at Jubii ikke havde sin berettigelse.  

Nu bliver det lidt nørdet. Men for at forstå forskellen på Jubii og Google som søgemaskiner bliver vi nødt til at dykke ned i maskinrummet. Jubii er baseret på struktureret opskrivning. Dvs. at levende mennesker finder websites og udvælger hvilken kategori de skal placeres i og hvis søgeord de skal fremkomme under. Google derimod har en bot, som automatisk crawler internettet efter websites og ud fra algoritmer definerer, hvilke websider som skal vises når man søger på bestemte søgeord. Google har en klar fordel på mere nicheprægede ord, hvor de dygtigt præsenterer søgeresultater som matcher din søgning. Det er de i særklasse bedst til og grundlaget for deres succes. Der hvor Google kommer til kort er at de er baseret på en algoritme, hvilket betyder at rankeringen af websites er automatiseret. Når noget styres automatisk via algoritmer, så kan de games. Og de bliver gamet i stor stil af fageksperter i søgemaskinemanipulation. Hvis du søger på hundefoder, fordi du har købt en ny hund, så kan du risikere at fårevejle-hundefoder.dk ligger nr 1 i google fordi den er blevet manipuleret derop. Istedet mangler du de store og mere populære spillere på markedet for hundefoder. Det var årsagen til at jeg lavede søgemaskinen www.bureaubureau.dk i 2013. 

Så idéen med MySearch med er at lave det bedste fra jubii og google. Dertil sætter vi quicklinks til de favoritwebsites og de bedste elementer fra StumbleUpon. Jeg researchede nettet efter lignende løsninger, men fandt ikke nogle løsninger som var tilfredsstillede og som dækkede alle behovene. Da besluttede jeg at lave MySearch.dk

Hvilke fremtidsplaner har du for MySearch?
MySearch skal naturligvis integreres bedre ind på mobilerne. Vi skal også have lavet "min side" bedre, så brugerne kan følge med i indtjeningen. Sikkerhed, så vi ikke har falske profiler skal vi også have løst. Vi vil på sigt også gerne lave vores egen søgemaskine, egen browser og inpage browser. Og så bør vi, når vi får nok profiler, kunne begynde at arbejde med segmentering og twin, hvilket betyder at vi kan foreslå websites til brugerne, som de statistisk set bør kunne lide, fordi andre med samme internetforbrug kan lide dette website. Ligesom man kender det fra Netflix og Amazon.

Hvad er visionen
Jeg ser gerne at MySearch bliver danskerne foretrukne sted at starte deres internetbrug. Hvad enten de vil slå tiden ihjel, finde noget eller søge efter specifik information. Det er lang vej, hvis vi skal slå Google af pinden, men vi tror på det. 

Vi vil også gerne have at dit login til MySearch tages i brug på tværs af nettet, så du genkendes på andres websites. De kan på den måde tilpasse indholdet til dig og du kan gøre køb online med 1 klik.

Udlandet er naturligvis også en mulighed på den lange bane.

Hvad driver dig?
Du bruger sikkert Facebook hver dag, ikke? Facebook og Google har flyttet flere milliarder ud af landet, idet de ikke betaler moms eller skat af de mange penge, som danske firmaer lægger hver dag hos disse 2 medier. I gamle dage sad TV, radio og print på størstedelen af budgettet. I dag kanaliseres pengene ud af landet via skattefinter, som "the double google backdoor", hvor skattely og frihandelsaftaler mellem lande udnyttes til at skabe ulig konkurrencefordele. Instagram ejers nu af Facebook og Youtube af Google, så samtidig sidder de på så meget data om brugerne at de kan udnytte dette og tjene endnu flere penge på deres reklamer. 

Hvorfor skal folk investere i MySearch?
"De skal første og fremmest selv bruge MySearch og se meningen med konceptet. Men et er tro. Der skal jo også en nogle penge ind og da tjenesten er gratis, så er det måske behov for at jeg italesætter potentiale mere i dybden. Med 2,5 mio. brugere, så er potentialet gigantisk. Bannerindtægter vil være én indtægtskilde. Dertil kommer betalte topplaceringer på siden (som man kender det fra google), som dog først på den lange bane når der er mange brugere bliver aktuel. Sidst men ikke mindst, så er der henvisningssalg (også kaldet affiliate marketing), hvor man linker til fx en webshop og får en dels af kagen, hvis brugeren køber noget på siden. Så for at opsummere, så er det bannere, affiliate og betale topplaceringer som er de 3 vigtigste indtægtskilder."

Manden bag - Åbenhed er en mærkesag
Søren Rokkjer er webentreprenør og forfatter til Danmarks bedste bog om digitalt salg. Søren har arbejdet med søgemaskiner hos Lauritz.com, Ofir.dk og Bureaubureau.dk. Han er til dagligt Digital salgschef hos Ekstra Bladet og driver en række Affiliate websites. 

 
Bhk Web Seers